Ser framåt

Sitter här med lite extraarbete i knät men det där jobbsuget finns inte riktigt där, det gör däremot bloggsuget. Tänk att det kan vara så skönt att få skriva av sig. När man går igenom det vi gör just nu ör det många olika tankar och känslor i omlopp och ibland är det skönt att få bena ut tankarna lite.
Senaste nytt? Vi har fått en tid för informationsamtal på familjerätten. När jag pratade med vår handläggare berättade hon att vi absolut inte var tvungna att ha ett sådant samtal men vi kände att det är bra att vara på den säkra sidan. Vi får säkert höra en hel del som vi redan vet men vi vill vara säkra på att inte missa något. Veckan efter lovet är det dags i alla fall.
På helgen efter ska vi även på första föräldrautbildningen. Vi har valt att gå föräldrautbildningen på Folkuniversitetet med träffar tre lördagar i april. Kursen är 21 timmar vilket är minimikrav från MIA (myndigheten för internationell adoption). Tror att kursen kan bli riktigt intressant och det är nog viktigt att få starta tankarna kring adoption riktigt ordentligt. Vi pratar ju en hel del, både med varandra och med familj och vänner, men här tvingas vi att tänka djupare och vända och vrida på frågor och dilemman som kan dyka upp. Att få träffa andra i samma situation är antagligen något vi kommer att ha stor behållning av.
Vi har även kontaktat Adoptions centrum angående vår medlemsförfrågan. Vi ansökte ju om medlemskap för några månader sedan men har ibte hört något alls från dem. Några dagar efter mitt mejl fick jag ett kort svar med inbetalningsinformation, inte alls någon förklaring till varför svaret dröjt eller hur vi vet att betalningen kommit fram. När vi betalt mejlade jag att vi gjort så och att vi förväntar oss en bekräftelse på betalningen. Men än har vi inte fått något svar. Tyvärr inget bra första intryck av AC...

Ne, NU måste jag jobba lite!
Hörs snart igen!
Libra
2015-03-23 @ 13:26:56
URL: http://www.minbebis.com/blogg/libra/

Vi märkte också att de inte hörde av sig. De verkar ta för givet att man betalar in själv efter anmälan. Så fort vi betalt in så fick vi ett ärendenummer och senare en mapp med information. Missade ni några månader på detta då? I så fall tycker jag att ni ska ringa dem.

/Libra

Svar: Dör behöver de bättra sig alltså! Man är ju sådär lagom snurrig nu i början så det hade varit bättre om de varit extra tydliga. Vi var rätt snabba på att höra av oss men en månads förskjutning blev det nog, inte så mycket när man ser till det stora hela men man längtar ju så! Har kikat in på din blogg också, den kommer garanterat att följas!
None None
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0