Vi lever!

Jorå, vi lever! 
Det var ju verkligen en hel evighet sedan jag skrev sist. Har tänkt en massa gånger att NU, NU MÅSTE JSAG UPPDATERA! Men sen har något annat kommit emellan. Och om sanningen ska fram så har mitt huvud varit rätt tomt med idéer på vad jag ska skriva...
Så, vad har hänt sedan sist då? Tyvärr alldeles för lite på adoptionsfronten. Eller snarare INGENTING! Men man får se det från den ljusa sidan, det går inte bakåt i alla fall.... Vi är ju med i en Facebookgrupp med andra Madagaskarfamiljer och där har vi lite koll på de andra som väntar. Just nu är en familj på Madagaskar och de fick barnbesked i augusti. Det är för tillfället sex par i kö och vi är det sjätte paret då vi skickart våran ansökning senast. 
På Magaskar går man inte riktigt slaviskt efter kölistan utan de sökande har ju olika önskemål (om ålder tex) och kriterier att uppfylla. Till exempel finns det par som redan har barn från Mada och det verkar som att de är rätt noga med att även det andra barnet ska komma från samma by. Kommer de då barn från en annan by verkar ju de inte vara aktuella. Detsamma gäller om det skulle komma syskon, vi har medgivande för syskonpar vilket inte alla andra har. Vad jag vet är det ett par till i kön som har det. Man kan därför inte följa listan slaviskt. 
Tyvärr har det inte hänt något alls i kön sedan i augusti. Under året har ju paren behövt vänta kortare än 1 - 1,5 år, så kort som 6 månader till och med. Tyvärr verkar de korta väntetiderna inte hålla sig då de som nu väntat längst (vad jag vet) väntat sedan i maj. Nu håller vi tummarna för att det kommer rassla till i början av åren och att det kommer flera fina barn till Sverige.
 
Hur går det för er andra som går i "väntans tider"? Är väntandet ungefär som ni tänkt er?
 
Stora kramar till er alla!

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0