Framme i Toamasina

Klockan 06 imorse ringde klockan och vi var tvugna att stå upp. En halvtimme senare skulle frukosten serveras men givetvis hade de missat att vi brställt den tidigare så det var ju inte klart. Vi stod som hökar och tog det som ställdes fram typ. Vi hann få i oss lite innan Hanitra hämtade hos i pickupen som också hämtade oss på flygplatsen. Vi slingrade oss ner för de branta kullarna och gatorna kantades av försäljare som sålde typ allt och en massa folk som gick kors och tvärs. 
När vi lämnade staden öppnade det upp sig lite och vi fick se lite mer natur, skönt! Naturen var minst sagr omväxlande, allt från torrt och rött till regnskog. Vägen ska vara en av de bästa på ön och då kan man ju fundera på hur de andra är... Utmed hela resan stod det lastbilar som fått stopp, vi såg även flera som vält eller kört av vägen. 
Vi passerade flera små byar som kantades av försäljare. 


Vi stannade och åt vid en liten by. Vi beställde kyckling och ris. En liten kycklingklubba och någon mer kroppsdel, tror att det var halsen kom ut. Avstod den okända kroppsdelen men resten gick ner fint. 
Här tillagades maten över öppen eld i nåt skjul. 


Efter ungefär åtta timmar nådde vi äntligen Toamasina. Hittills är vi nöjda att vi bor här och inte i Tana. Här känns allt öppnare och lite lugnare på något sätt. 

Hotellet vi bokat ligger fem minuter från stranden och har en fin liten trädgård och pool. Det känns väldigt familjärt och trevligt här. Rummet vi bokade är ca 30 kvm men direkt när vi checkade in berättade ägarinnan att familjerummet blir ledigt ev imorgon.  Det är en tvårummare och det hade underlättat väldigt om vi fick lite större. 
Tyvärr har vi inte möjlighet att laga mat här, det är det största problemet. Men vi har bokat en månad här (ca 4000kr) så vi får väl se hur vi gör framöver.  Ett stort plus är däremot poolen alldeles utanför rummet... och grym wifi 😉
Snart dags för middag, trerätters som kostar lika mkt som en billig lunch hemma. 
Jag skriver mer senare!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0