Vi är på gång!

Idag var det dags för första dagen på behandlingen inför vårt sista IVF-försök. Jag började spraya Suprecur idag (för att nedregleras) och på grund av lång kö på Sahlgrenska är inte äggplocket förrän vecka 21. Med andra ord kommer jag att spraya i rätt många veckor. Som tur är har jag tidigare inte haft några biverkningar av sprayet så jag hoppas att det kommer att gå bra denna gången också.
Det var inte alls med samma entusiasm jag började behandlingen denna gången Och jag vet faktiskt inte riktigt hur jag vill känna. Visst är det bra att vara optimistisk men då blir man ju så himla besviken när det inte vill sig.. Och så här nära att bli gravid kommer jag antagligen aldrig bli mer så det är svårt att inte bli lite hoppfull. 
 
Mitt uppe i behandlingsstart är vi också i startgroparna för adoptionen. Imorgon ska vi på ett första möte på kommunen. Mitt första intryck av familjerätten blev väldigt bra, tjejen jag först pratade med var jätterar. imorgon är det ett informationsmöte tillsammans med hon som är ansvarig för adoptionerna i kommunen. de kommer att informera om hur adoptionsprocessen går till med utredningar och allt som hör till. jag tror att vi har rätt bra koll på det mesta men det kan vara bra att få höra det en gång till. Det jag är mest nyfiken på är NÄR utredningen kan starta och ungefär hur lång tid det kan ta. Jag har på känn att det kan ta tid... 
 
På lördag är det också dags för oss att starta föräldrautbildningen. Utbildningen leds av Folkuniversitetet och är i Göteborg vi bokat in oss. vi valde lördagsturerna, det passar bäst med våra jobb. Så tre lördagar framöver kommer vi att befinna oss på utbildning mellan 9-16. Gissar på att de kommande helgerna kommer att få rätt snabbt. 
Vad jag har hört av andra är det en bra utbildning och nör jag läser beskrivningen får jag samma intryck. Såhär står det: 
Innehåll: 
  • Internationell adoption
   Information om hur en adoption går till. Kännedom om lagstiftningar och konventioner som reglerar adoptioner.

  • Att bilda familj 
   Om barns utveckling, behov och anknytningens betydelse. Förståelse för beteenden som kan bero på olika dysfunktioner i den tidiga ursprungsmiljön. Få insikt om vad jag som blivande förälder kan behöva reflektera över i min egen barndom.

  • Att adoptera
   Hur ett barn påverkas av att svikas tidigt i livet och adoptionstriangeln. Tillfälle ges att belysa adoptionen ur många synvinklar. Att förstå vilken påverkan ett barn får på alla som ingår i ens nätverk. 

  • Vilka barn behöver en familj? 
   Vilka barn är det som kan adopteras? Hälsorisker och funktionsnedsättningar som kan drabba barn till följd av brister i den tidiga miljön. Möjlighet till reflektion kring ens drömmar om ett barn


  • Resan till barnet och tiden efter 
   Att få inblick i hur mottagandet av ett barn kan gå till. Hur kan man förbereda sig? Vad man ska tänka på under den första tiden? Kännedom om vilka reaktioner som kan förekomma hos både barnet men även hos en själv under den första tiden.


 • Att bli och vara en adoptivfamilj
  Hur kan tidiga brister och separationer påverka barnet? Att lära sig tolka olika beteenden hos barn och tips om vad man kan göra.
  Möjlighet att reflektera över vad man kan göra för att vara förberedd på "det värsta". Reflektioner över vad jag själv skulle tycka vara det svåraste och var man kan söka hjälp om man känner att det behövs. Insikter i faser som alla barn går igenom, men som kan vara extra känsliga för adopterade barn.

Arbetssätt
Kursledarens genomgångar varvas med övningar och stort utrymme lämnas för diskussioner i helgrupp eller små grupper. Filmvisning och gästföreläsning förkommer också som inslag i utbildningen. Kursintyg utfärdas efter kursens slut.

 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0