Vi har bestämt oss!

Yes! 
Nu har vi bestämt oss, min man och jag. Vårt blivande barn kommer från Madagaskar! 
 
Hector från Adoptionscentrum ringde i förrgår och vi pratade i över en halvtimma om Madagaskar som verkar vara ett helt fantastiskt land. Vi hade ju läst på en del om landet och det var egentligen inte så mycket nytt som han berättade. Hur fattig det är har vi redan förstått och Hector bekräftar ju detta. Vi fick lite fler svar på våra frågor kring boende och om möjligheterna att bo på olika ställen under vistelsetiden. Det senaste har de flesta adoptionsföräldrarna fått vänta i ungefär ett år tills barnbesked men det finns ju inga garantier utan kan lika gärna ta upp mot två år om man har otur. Som vanligt i denna cirkus är det bara att gilla läget och hålla tummarna. Nör man får barnbesked kommer besked om resa ofta inom en till två månader men då det ibland är lite oreda i domstolarna kan man ha otur att behöva boka om resan då domstolsförhandlingarna med kort varsel kan skjutas fram. Därför behöver vi köpa en ombokningsbar flygresa vilket ofta blir väldigt dyrt. Som sagt, is i magen verkar vara en stor fördel! 
 
I veckan hoppas vi på att få fakturan (halva adoptionskostnaden ska betalas) och avtalet ska skrivas på och sedan är det dags att börja samla papper som sedan ska översättas till franska. Jo.. Franskakunskaperna är inte på topp direkt (snarare riktigt långt nere på botten) och för att kunna få ut så mycket som möjligt av vår resa har vi tänkt att lära oss lite grann. Det får bli sommarens utmaning! 
 
Det känns otroligt skönt att kunna se framför sig vart vi ska och framför allt har vi någorlunda uppfattning om hur långt det kommer att ha. Och om allt går som det ska får vi vårt efterlängtade barn någon gång nästa år!
VI SKA BLI FÖRÄLDRAR! 
Evelina
2016-04-22 @ 23:06:42

Grattis❤️Så roligt och spännande! Ser fram emot att följa er resa....

Svar: Tack för det! <3
None None

Anonym
2016-04-23 @ 09:20:51

Så kul! Lycka till! Jag och min man är också i adoptionsprocessen. Madagaskar, vilket äventyr!

Svar: Jaha?? Va roligt! Hur långt har ni kommit i processen?
None None

Anonym
2016-04-23 @ 13:51:08

Vi ska precis börja göra iordning vår ansökan till Sydafrika. Så ungefär i samma steg som ni.

Lovisa
2016-04-23 @ 14:29:59

Så glad så jag spricker för er skull!! Ni är så värda detta <3 <3 <3

Anonym
2016-04-23 @ 20:56:26

Underbart att ha valt land och få börja med ansökan! Hälsningar från en "Sydafrikamamma" med två små 😊
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0