Vi lever!

Jorå, vi lever! 
Det var ju verkligen en hel evighet sedan jag skrev sist. Har tänkt en massa gånger att NU, NU MÅSTE JSAG UPPDATERA! Men sen har något annat kommit emellan. Och om sanningen ska fram så har mitt huvud varit rätt tomt med idéer på vad jag ska skriva...
Så, vad har hänt sedan sist då? Tyvärr alldeles för lite på adoptionsfronten. Eller snarare INGENTING! Men man får se det från den ljusa sidan, det går inte bakåt i alla fall.... Vi är ju med i en Facebookgrupp med andra Madagaskarfamiljer och där har vi lite koll på de andra som väntar. Just nu är en familj på Madagaskar och de fick barnbesked i augusti. Det är för tillfället sex par i kö och vi är det sjätte paret då vi skickart våran ansökning senast. 
På Magaskar går man inte riktigt slaviskt efter kölistan utan de sökande har ju olika önskemål (om ålder tex) och kriterier att uppfylla. Till exempel finns det par som redan har barn från Mada och det verkar som att de är rätt noga med att även det andra barnet ska komma från samma by. Kommer de då barn från en annan by verkar ju de inte vara aktuella. Detsamma gäller om det skulle komma syskon, vi har medgivande för syskonpar vilket inte alla andra har. Vad jag vet är det ett par till i kön som har det. Man kan därför inte följa listan slaviskt. 
Tyvärr har det inte hänt något alls i kön sedan i augusti. Under året har ju paren behövt vänta kortare än 1 - 1,5 år, så kort som 6 månader till och med. Tyvärr verkar de korta väntetiderna inte hålla sig då de som nu väntat längst (vad jag vet) väntat sedan i maj. Nu håller vi tummarna för att det kommer rassla till i början av åren och att det kommer flera fina barn till Sverige.
 
Hur går det för er andra som går i "väntans tider"? Är väntandet ungefär som ni tänkt er?
 
Stora kramar till er alla!
Anonym
2016-12-16 @ 22:44:56

Håller tummarna att det ska bli en kort och uthärdlig väntan. Spännade om det blir ett syskonpar ni blir föräldrar till! Jag och min make stod i kö i Sydafrika som jag skrev innan. Vi är nu hemma med vår lille finaste son som var 11 månader när vi fick honom i oktober ❤️❤️ helt underbart!

Svar: Ett syskonpar hade varit helt underbart, särskilt ett tvillingpar! Jaha, ni är nu hemma? Va underbart! Hur har er första tid som föräldrar varit?
Behövde ni vänta länge från det att ni blev medlemmar och fick skicka ansökan?

Ett stort grattis till er!!
None None

Isa
2016-12-19 @ 14:12:38

Hej, Jag vill gärna komma i kontakt med dig. Du får jättegärna mejla mig när du ser detta. Tack!

Anonym
2016-12-28 @ 11:30:37

Håller tummarna för att ni snart får er efterlängtade tillökning! Det är så värdefullt att få lov att följa med i er process, då vi ju kanske ska gå igenom detsamma. Hos oss händer det inget nytt, drömmen om ett barn känns hopplöst långt borta, och det är extra hårt i dessa familjefokuserade jultider. Får hålla tummarna för att vi kan hitta glädje i andra saker under 2017 och att det tillsist händer något på barnfronten. Stor kram!

Svar: Hej! Och tack för att du kommenterar!

Visst är det extra tungt att vara ofrivilligt barnlös kring jul. Ingen tvekan om det...

Känner igen det där att det kan kännas hopplöst långt borta men jag tror, som många skriver, att den hopplösheten och sorgen känns som bortblåst den där dagen det magiska samtalet kommer! Men man ska ju härda ut tills dess...

En stor kram till dig, all lycka till i barnlängtan, hoppas att resan inte blir alltför lång
None None

Anonym
2017-01-06 @ 18:10:58

Åååå kan tänka ett tvillingpar vore superkul! Det håller vi tummarna för att det väntar världens underbaraste tvillingar på Madagaskar ❤️
Första tiden är underbar! Mkt nytt och spännande. Så mkt glädje och kärlek. Nu är vi hemma och vänjer oss vid livet i Sverige. Vi fick vänta ca 4 mån från det vi skickade papperna till Sydafrika.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0