Tick Tack...

Tiden går....Sakta men säkert. Än har vi inte hört något om när lagändringen träder i kraft men vi hoppas ju innerligen att det blir så att den verkligen träder i kraft innan sommaren så som de sagt. I så fall kan ju kanske få åka i slutet av sommaren.

Har flera gånger under årens lopp av denna barnlöshet fått frågan hur förhållandet klarar en sån här kris. Man har ju hört otaliga historier som par som kraschar helt och inte fixar det utan bestämmer sig för att gå skilda vägar. 
Jag skulle ljuga om jag sa att vi har klarat det lätt, inget med detta har varit enkelt. Efter över fem år av utredningar, IVF-försök och de senaste 2-3 åren av adoptionskö så sätter det sina spår. Efter hopp och förtvivlan hade det ju varit konstigt om äktenskapet inte påverkades. Just nu känner vi oss starka tillsammans men det har ju varit stunder där det varit jobbigt. Främst under IVF-tiden var det kämpigt. Man hörde om par som fick barn hux flux i förhållande utan kärlek och framtidsutsikter, varför skulle inte vi lyckas då, vi som var så kära och hade kämpat så länge? Vad hade vi gjort för att förtjäna den smärtan? En obeskrivlig känsla som för den som inte fått kämpa antagligen har svårt att förstå. Eftersom de under utredningarna och ivferna inte hittat några direkta fel på oss så läste vi om par som inte var "komplatibla" med varann. Tänk om det var så för oss? Men vi har alltid haft en grundtrygghet i oss och att bryta var till slut inget alternativ utan vi kämpade vidare för oss! Vi har alltid pratat väldigt mycket om alla våra känslor och det tror jag är en förutsättning för att förhållanden som krisar ska överleva. 
Vi har fått otroligt mycket stöd av våra familjer och våra vänner. Vi har hela tiden försökt att se det positivt och istället för att gräva ner oss i sorg, bearbetat den och sett allt det där man kan passa på att göra nu utan barn. Det har nog varit vår räddning. Prata med varann, med vänner, hitta på mycket tillsammans...

Vi fortsätter att kämpa på, en vacker dag får vi vår belöning och då är allt det där jobbiga bara ett minne blott. 

Tack för era fina kommentarer, det värmer fint! Delar ju med mig av något väldigt privat, är nu lite nyfiken på vilka ni är som läser. Kan ni inte skriva en kommentar om vilka ni är och varför ni läser bloggen?  

Dags att rensa hjärnan med ett långt spinningpass! Finfin medicin för själen (inte bara kroppen)
Kramar
S
2018-04-08 @ 18:04:24

Kommer inte ihåg hur jag hittade din blogg, men tycker om att följa er och ni ska veta att jag hejar på er. Har vänner som är i startskottet till att adoptera och vill kunna stötta dom på bästa sätt ❤️

Svar: Va fint med vänner som läser in sig om adoption. Du kommer säkert att kunna stötta på ett jättebra sätt!Tack för heja-ropen :)
None None

Anonym
2018-04-08 @ 19:17:46

Hej!
Jag har läst din blogg länge och håller alla mina tummar och tår för att det ÄR er TUR nu. Jag är själv mamma till två fantastiska barn födda i Sydafrika och jag VET vad ni går igenom. Det är ingen lätt resa på något sätt. Jag hoppas alltid när jag ser ett nytt inlägg att det ska vara bb. En dag händer det men innan dess...Stor varm kram Maria

Svar: Åhhh! Tack för dina fina ord!
None None

Monica
2018-04-09 @ 12:42:19

Hej! Har ju följt er ett bra tag men inte kommenterat . Är mormor till en flicka och pojke från Colombia ❤️💙 håller tummarna att det lossnar snart för er 😊

Svar: Va kul att du följt oss länge :)
Va ljuvligt att få vara mormor. Tack för tumhållningen :)
None None

Evelina
2018-04-09 @ 14:19:15

Har följt din blogg länge och som alla andra hoppas jag vid varje uppdatering att ni fått BB. Har själv en plutt från Indien och nu är vi på gång mot en lillebroster.

Anonym
2018-04-10 @ 09:17:04

Hej, har läst din blogg under en lång tid men aldrig kommenterat. Känner så mycket för er och hoppas av hela mitt hjärta att ni snart får bli föräldrar! Har själv ingen erfarenhet av adoption men har personer i min närhet som adopterat eller är på väg att adoptera, vill för deras skull skaffa mig större förståelse för deras situation. Och nu känns det också som om man "känner" er lite grann - omöjligt att sluta läsa. 😊 Hoppas vi får fortsätta följa er även efter att ni fått ert/era efterlängtade barn, du skriver fantastiskt bra! Kram! /Läsare

Anonym
2018-04-10 @ 11:28:36

Hej! Har nyligen hittat din blogg. Jag och min man har försökt få barn i snart 6 år, har gjort 4 misslyckade ivf-försök. Har alltid tänkt att adoption är ett bra sätt att bli förälder. Nu satsar vi helhjärtat på adoption. Väntar på att få dra igång medgivandeutredningen. Håller tummarna för barnbesked snart! Kram!

Anonym
2018-04-10 @ 14:44:27

Hej! Känner igen mig så enormt mycket i det du skriver. Jag och min man är också oförklarligt barnlösa. Åtta år hittills av försök att bilda familj. Med många IVF-försök bakom oss har vi nu beslutat att vända blad och adoptera istället. Och just nu knåpar vi ihop det sista i vår ansökan till Sydkorea. Jag håller verkligen tummarna för er. Snart är det er tur att få ett barnbesked. Måste kännas helt fantastiskt och längtar själv till den dagen. Stor Kram

Anonym
2018-04-10 @ 19:26:10

Hej! Har nyligen hittat din blogg. Jag och min man har försökt få barn i snart 6 år, har gjort 4 misslyckade ivf-försök. Har alltid tänkt att adoption är ett bra sätt att bli förälder. Nu satsar vi helhjärtat på adoption. Väntar på att få dra igång medgivandeutredningen. Håller tummarna för barnbesked snart! Kram!

Stina
2018-04-11 @ 22:20:15

Googlade på adoption pga intressant att läsa om även om man inte är i den situationen själv, och hittade er och nu vill man ju veta hur det går! Håller tummarna.

Anonym
2018-04-14 @ 18:36:37

Mamma till två juveler födda i Sydafrika! Har följt bloggen ganska länge och väntar spänt på ert BB, snart så! Heja heja! 💕

Lovisa
2018-04-15 @ 22:07:19

Jag har läst din blogg till och från i några år. Har själv varit ofrivilligt barnlös och vet hur tungt det är, så varje gång jag kikar in här så hoppas jag att ni ska ha fått barnbesked.

Anonym
2018-04-20 @ 22:59:12

Hittade just din blogg. Är mamma till en liten tjej från Sydkorea och vet precis vad ni går igenom nu. Det är oerhört påfrestande med den långa långa väntan, när man till på köpet har så lång väntan bakom sig, av utredningar, IVF etc. jag minns så väl att det fanns inget man ville göra mot slutet av väntan som man ”borde” passa på att göra utan barn. Resor, restaurangbesök, konserter etc - allt var gjort flera ggr om och det enda vi ville var att bli en familj och vara hemma och ha familjeliv! Hoppas att det inte dröjer så länge tills ni får ett besked. När ni väl har fått ert barn, så kommer den där väntan att bara vara ett minne blott, ni kommer ha fullt upp med småbarnslivet och alla dess ljuvliga och utmanande stunder. Kram!
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0