Home sweet home

Tänk va skönt det är att vara hemma! Det är det verkligen.. 
Inte nog med att vi får sova i våra egna sängar, ha rena kläder och kan duscha i rent vatten, det jag uppskatta allra mest är att detta är ju det riktiga, det är ju så här man ska ha det som familj. 
Äntligen kan vi jobba mer med rutinerna, Elmer har gott om utrymmen att röra sig på, och han har många leksaker att stimuleras av. 

Vi möttes av våra familjer på ett kyligt Landvetter. Självklart blev det en del tårar både här och där. Ska resan gick över förväntan. Elmer där rätt så still när han var tvungen att sitta vältas (tack och lov för tecknad film på skärmen) och efter Mauritius sov han största delen av resan. Helt otroligt! 
Även att sitta fastspänd i bilbarnstolen i vår bil gick bra! Han somnade där också 😍
Våra familjer följde med oss ett tag hem, de ville ju såklart träffa Elmer. Vi firade stort med smörgåstårta och champagne! 
När de andra hade gått var det en underbar känsla att vara hemma. Lugnt och skönt och bara vi... Och den där känslan när han låg där i sin säng, i rummet som så länge varit tomt. Det är obeskrivligt! 

Nu har vi varit hemma i lite drygt en vecka och har hunnit med besök hos Skatteverket (för att ordna personnummer) och Försäkringskassan (ansökt om barnbidrag och adoptionsbidrag). Vi har även hunnit med besök hos gammelmormor och fått besök av en av mina närmsta vänner och hennes familj. 
Elmer har fixat allt jättebra tycker vi! Han är pigg och glad, lite försiktig i början när han träffar nya människor men med lite lek och bus blir det lättare. Det märks att han känner sig trygg med oss för han vill gärna sitta nära eller bli buren om han kommer i nya situationer. 
Får väldigt ofta frågan hur det går med språket.. Bra, tycker väl vi, men vi har ju å andra sidan inget att jämföra med. Vi märker att han förstår väldigt mycket mer än han själv pratar. Men ord han förstår och pekar på är tex katt, lemur, lampa, vatten, blomma, snögubbe, säng, skor, bil... Han gillar också att sjunga och dansa och det är väldigt roande att titta på. 

Jag skriver mer en annan gång! Skriv gärna frågor så är det lättare att veta vad jag ska skriva om 😍 
Stora kramar till er! 

Stina
2018-12-03 @ 01:40:34

Hur reagerar han på hur annorlunda boendet måste se ut här för honom, ja hur konstigt allt med Sverige måste se ut och kännas...

Anonym
2018-12-04 @ 21:10:23

Var det kärlek vid första ögonblicket för dig när du fick träffa eran guldklimp? ❤️
Är mammarollen och familjelivet så som du tänkt dig?

Anonym
2018-12-04 @ 21:10:23

Var det kärlek vid första ögonblicket för dig när du fick träffa eran guldklimp? ❤️
Är mammarollen och familjelivet så som du tänkt dig?

anonym
2018-12-09 @ 16:41:20

Hur planerar ni för första julen med barn? Adoptivmamma




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0