Det närmar sig hemresa!

Tänk va vi längtade efter att få komma hit till Madagaskar. Vi längtade efter att starta ett nytt kapitel i våra liv.  På något konstigt sätt längtar vi nu också härifrån, hem till vårt riktiga liv tillsammans med Elmer. 
 
I snart tre månader har vi haft varandra, men då bott på hotell. Den största delen på ett ställe vi kunde "boa in oss" ordentligt men det var ju ändå inte ultimat. Vi har ätit på restaurang varenda dag, oftast frukost, lunch och middag. De flesta restauranger öppnar dessutom 19-19:30 vilket gjort att det blivit rätt sent och några kvällar har E tom somnat på restaurangen eller i taxin på väg därifrån. Vissa dagar har vi varit på utflykt eller uträttat ärende vilket gjort det svårt för oss att få till en middagslur med Elmer. Att komma hem skulle innebära rutiner som jag saknat en del här. 
 
Vid denna tiden, nästa torsdag sitter vi på planet hem, och vid klockan 11 på fredag landar vi på svensk mark!
I måndags var det dags att starta passprocessen på riktigt. Först blev det ett besök hos polisen där vi fick fylla i en massa papper i ett litet kontor. med lite väntetid och sedan sjölva ifyllandes tog det ungefär en timme. Sedan var det dags för själva passkontordet som låg intill. Där var det fullt med folk men tur att vi har hjälp av Hanitra och hennes dotter som hade köat åt oss innan. Elmer fick sitta i pappas knä för passfoto och sedan fick vi köa i ett angränsande rum för att förhandsgranska passet och se så att allt stämde. Idag, tre dagar senare var vi hos Schweiziska ambassaden för att ansöka om ett Schengen-visum. Passet blev klart redan dagen efter och lämnades nu då in till ambassaden. På tisdag eller torsdag förmiddag ska det bli klart. Hoppas verkligen att det blir på tisdag, annars kommer jag att vara så nervös torsdag morgon, eftersom vi behöver åka till flygplatsen runt 13-tiden.. Känner mig inte så orolig men det ska bli skönt när det är klart! 
 
Imorgon får vi finfrämmat här på hotellet. Hon som är chef över adoptionerna på Madagaskar ska göra hembesök. Vi har laddat upp med presenter och finfika. Sjölva processen är ju klar men detta är väl en informell del för att Madagaskar ska fortsätta med adoptionerna till Sverige antar jag. Hanitra har varit välidgt noga med att vi ska bo stort nör hon kommer, samt att vi ska fixa med fika och present, hon vill väl noga med att det ska se bra ut. Så då får finkläderna på och vi hoppas att Elmer är på sitt allra bösta humör ❤️



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0