Ile Sainte Marie

Efter en minska sagt jobbig resa med fullproppad minibuss med minimalt med benutrymme (absolut inget för min långa bror och far med ryggproblem) och en skumpig resa med båt var vi i torsdags framme på Ile Sainte Marie. 
Vi hade flax om hittade en kille med stor bil där vi fick plats allihop, plus alla våra stora väskor. 
Redan efter några kilometer på ön gillade vi vad vi såg! 
Efter cirka en timme i bil var vi framme vid vårt boende, La Crique. I en liten vik ligger detta ställe med 10-15 bungalows, alldeles vid stranden. Vattnet är sådär härligt blått och turkost och på stranden är det fullt av vita, fina koraller. Helt underbart! De två första dagarna bestämde vi oss för att bara vara kvar här och slappa och bada. 
 
 
 
 
 
 
Idag ringde vi chauffören Philippe, som körde oss en timma norr ut, nästan högst upp på ön. Där finns tre naturliga bassänger Som är heliga. Innan vi kom till stranden fick vi betala en guide och vi fick också godkänna reglerna för stranden/bassängen. Reglerna var ungefär att det var förbjudet att ha skor eller sandaler på sig (Ajaj i varm sand och hårda klippor), man fick inte bära guldsmycken, inte kissa eller bajsa i vattnet, och man fick inte heller ha mens... Knepigt.. 
Den tredje och den största poolen vi kom till var den absolut bästa och det var där vi skulle bada. Höga goa vågor, kritvit finkornig sandstrand och turkost vatten. Paradiset! Dessutom kom vi dit tidigt och var där ensamma ett tag. Underbart! 
 
Lyckas inte få in en bild, konstigt.. Tar det en annan dag! 
 
 
Efter en härlig badtur tog vi lunch där vi åt grillad fisk. Jättegott! 
Vi fick också en tur igenom byn. En by som såg väldigt liten ut men där bodde visst cirka 600 människor. Det var fint att få gå igenom byn, känna atmosfären, heja på befolkningen och se hur de har det. Det är helt otroligt så litet och enkelt de bor. De flesta husen var små trähus med tak av blad, utan el och med en storlek av kanske 10 kvadratmeter. Där låg dem och vilade eller pratade... 
 
Idag bestämde vi oss faktiskt för att avboka våra två sista nätter här och istället spendera de på Princesse Bora Lodge & Spa. Det är ett större komplex med både fin strand och pool. Vi är inte missnöjda här, tvärtom, men när vi ändå är här på ön vill vi testa så mycket som möjligt, då är det kul med variation! Att stället har spa ger ett extra plus! Jag ska unna mig flera goa behandlingar! Som jag ska njutaNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0