Andra dagen här

Efter en god natts sömn (vi uppskattade den sköna sängen och fräscha rummet, det lär vara en bristvara framöver) blev det frukost på hotellet. Det fanns mycket att välja på och smakade gott, bortasett från smaklös juice men det är ju ett mindre problem. 


Vi tog oss sedan ut en sväng på stan, vår första riktiga här på Madagaskar. Trots att det är söndag och det mesta är stängt var det fullt liv ute på gatorna.  Många bilar som kör på gatorna, åt alla håll och kanter, och många människor som står och sitter lite överallt.  De verkar bara stå, står och tittar och bara är..
Vi känner oss lite smått uttittade här, det är inte många andra vita människor som vi har mött. Vi såg några förut och vi hörde att de kommenterade "tourists" när vi gick förbi. Vi har lite gjort samma när vi sett några andra vita faktiskt. 
Det är många nya intryck här, mycket annorlunda. Det luktar lite smått rök överallt, det låter från bilar som tutar eller från poliser som blåser i visselpipor i korsningarna. Det är liv överallt, det säljs saker från små öppningar i tegelhus och i gatuhörn står hela familjer och säljer bröd, frukt eller chips. 
Vi möter många som vill ha pengar, de följer efter oss långa vägar och det känns svårt att behöva säga nej, speciellt när de går barfota i smutsiga kläder och med stora bedjande ögon. Små barn sitter på sidan av gatan och leker med plastbitar eller annat skräp med bilarna tutandes bara några meter bredvid. Många behöver hjälp... 
Vi har faktiskt med oss några av mina gamla bebiskläder som vi tänkt ge bort men de ligger i en vakuum-påse så vi avvaktar att öppna den tills vi kommer till Toamsina där vi ska bo framöver. Mamma har också köpt små gosedjur som vi tänkt ge till några som behöver.  Vi har bestämt oss för att inte ge någon pengar utan tänker att vi kanske köper lite extra bananer eller bröd när vi ska handla istället. Till barnhemmet ska vi också köpa lite saker men vi tänkte först fråga vad de behöver och så köper vi det lite längre fram. 
Idag var vi också på en promenad i området där vi tänkt bo innan vi åker hem i slutet av november. Stället drivs av en norsk organisation som arbetar med bistånd från Norska kyrkan och de flesta skandinaver som adopterar härifrån brukar bo där. Vi tyckte att det såg trevligt ut! 

 Imorgon blir vi hämtade av Hanitra vid 07 på morgonen och då börjar den långa resan mot Toamasina. Vi valde att åka bil för att få chansen att se landet på ett helt annat sätt. Vi vet ju inte riktigt om det fungerar att åka bil så långt med lilla E sedan så det känns bra att passa på. 
Det känns skönt att lämna Tana, det blev ju mest en mellanlandning här. Det närmar sig ❤Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0