Foulepointe och sjukstuga

I fredags var det dags för vår första lilla semester här på Madagaskar. Vi blev hämtade i en skruttig liten Renault som knappt höll ihop. Fönstrena gick inte att veva upp, flera av reglagen hade lossat och det lät som att den skulle gå sönder när som helst. Och bilbarnsstol till Elmer var ju inte att tänka på. Inte heller bälten...

Vi bjöds på en resa på knappt sex mil men den tog lite drygt 2 timmar. Vägen var minst sagt urusel på vissa sträckor och maxhastigheten var väl 50 på de bästa partierna.  Vi åkte igenom små byar där det såldes allt från däck till frukt. Rätt som det var stod det nån som ville sälja levande hönor hängandes upp och ner som de var på väg att slänga in i bilen. Elmer tyckte däremot att det var en avslappnande tur och sov i mitt knä nästan hela resan.....
Vi bodde på Manda beach Hotel, ett ställe precis vid havet.  Vi hyrde en bungalow precis vid stranden och hade poolen bredvid. Två nätter här var alldeles utmärkt, vi kommer nog tillbaks!
Själv drog jag på mig en ögoninflammation i det högra ögat som tyvärr smittade öven den vänstra dagen efter. Ögonen geggar ihop sig och rinner.. När vi kom tillbaks till Toamasina upptäckte vi att Elmer hade feber, nästan 40 grader.. Han hade varit lite extra gnällig. Så det blev mys framför Greta Gris i mammas knä och sedan somnade han runt 18. Middagen var beställd till kl 19 så då var vi väldigt glada över att ha en kärra som van kunde sova i, bredvid oss. 
Tyvärr vaknade jag på natten bom-förkyld, täppt i näsan, ont i halsen och hosta.  Men lyckligtvis är Elmers feber borta nu och det är huvudsaken.  
Just nu är en norsk familj här i Toamasina. De har en pojke som är lite yngre än E och vi har pratat om att ses i dagarna.  Än så länge är E lite avvaktande mot andra barn så det hade nog gjort gott med lite sällskap. Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0