Längtan bor i mina steg

 
När vi i förra veckan var hos familjerätten rekommenderade vår utredare att lyssna på Klara Zimmergrens sommarprat från 2012. När hennes bok "Längtan bor i mina steg" kom ut förra året hände jag nästan på bokhandelns lås för att köpa den. Slukade den direkt, i ett nafs.
Sagt och gjort, när jag skulle köra till grannstaden passade jag på att lyssna på sommarpratet i bilen och det könns som att Klara pratar direkt till mig i bilstereon. Eller kanske OM mig? Först och främst har hon en väldigt behaglig röst (stort plus om man jobbar med radio) och hon talar så sakligt. Igenkänningsfaktorn är minst sagt stor... 
Hon berättar att hon vid ett socialt tillfälle känner att frågan: " har du barn" är på väg och hon ber till Gud att den inte ska komma. För att slippa svara. Och hur hon känner att hon måste svara något mer än bara "nej". "Nej, vi jobbar på det", "nej, det har inte blivit så än". Har själv varit i den situationen fler gånger, senast för ett par veckor sedan, och det hugger alltid till i magen när man vet vad som är på gång. 
Hur man står där med grav.testet och önskar att det var positivt, hur man nästan pratar med det och man önskar att få se texten "gravid" fast att man inte är det. Bara för att få se det.
Och til sist hur man försöker och försöker med ivf-behandlingar och tänker: "bara en häng till, det kanske fungerar", till att istället glädjas och längta så enormt efter ett adoptivbarn. 
 
Klara berättar med både humor och allvar och hon träffar mitt i prick! 
 
Nu när jag har läst boken två gånger kan jag tänka mig att sälja den, någon som vill köpa lite billigt? Den rekommenderas varmt! 
 
Här hittar du sommarpratet: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/116713?programid=2071
 
 

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0