Lite framsteg?

Då så, då har vi äntligen lite goda nyheter. Det har kommit barnbesked till Sverige! De som stoff före oss i kön (de har barn från Madagaskar sedan tidigare) har äntligen fått ett barnbesked. En kille på 3,5 år! Så härligt för dem! Med andra ord står vi nu först i kön! 

Är dock lite rädd för att bli för exalterad över att det kommer barnbesked trots "stoppet" pga den kommande lagändringen. Det har ju inte kommit några barnbesked till något skandinavisk land sedan i juni och det är just för att barnhemmen inväntar att den nya lagen ska träda i kraft. Det var skönt att höra att det inte är helt stopp men är som sagt rädd att ta ut något i förskott. 
Nu vet vi att när det väl släpper så ligger vi i alla fall först i kön. Alltid nåt! Så nu är det bara att hoppas att den där jädra lagen kan börja gälla snart! 

Vi längtar ju så mycket efter dig, lilla pyret långt där borta. Vi vet att du finns där någonstans. Vi hoppas att du har det bra där du är, snart får vi veta vem du är. 

Inga större framsteg

Jaa, nu har det gått ett tag sedan vi fick det för tråkiga mejlet som båda gjorde på snurriga. Vad betydde det där egentligen? 
VI mejlade ju Adoptionscentrum och under tiden var diskussionerna heta i vår Facebookgrupp. Ingen kände till något om lagändringen men några som var på Mada i våras/somras hade hört något nämnas om en ev lagändring.  Under kvällen hittade någon av medlemmarna en sida med info på franska, detta översattes och på morgonen därefter fick jag se infon. En av ändringarna som tydligen skulle göras var att vistelsetiden skulle ökas från tre månader till fem månader. FEM MÅNADER! Galet! Helt plötsligt blev allt ännu värre! 
Men... Det dröjde inte länge innan vi fick svar från Adoptionscentrum som avfärdade det, det stämde inte. Puh! Som tur var påverkar lagändringen oss inte nämnvärt utan det handlar mest om åtgärder som kommer att göra det säkrare och tryggare för adoptivbarnen. 
Så fram tills lagändringen träder i kraft har då de flesta barnhemmen valt att vänta med att skicka några barn och det är därför det inte kommit några barn till de nordiska länderna på lång tid. De vet inte NÄR lagen träder i kraft men innan sommaren tror de. Och innan sommaren skulle ju i princip kunna vara snart men man vet ju aldrig. Man vet ju inte heller ATT det kommer att bli just innan sommaren, vi vet ju alla att allt sådant kan dra ut på tiden av olika anledningar. 

Det finns ju också en liten chans att vi kan få barnbesked ändå, de har ju inte stängt helt utan några akter har ändå skickats. Hoppet är det sista som överger en. 

Jag tycker dock att det är väldigt konstigt att barnhemmen inte bara jobbar efter den gamla lagen tills den nya börjar gälla. Det är ju barn det handlar om och mer tid än nödvändigt på ett barnhem känns ju inte så bra. Men vi tänker tydligen lite olika..

Så nu är det väl inte så mycket mer än att fortsätta vänta. Och vänta... 

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0