Check check check!

Äntligen börjar de flesta av mina punkter på checklistan bli avbockade! Den där två sidor långa listan dessutom...
Idag fick vi utdragen från belastningsregistret och nu väntar vi bara på våra arbetsintyg, inkomsintyg samt på mannens läkarintyg. I måndags var vi hos vårdcentralen och tog nya provet och resultatet fick jag i fredags men makens uteblev av någon anledning. Håller verkligen tummarna för att det inte blivit något strul med dem... 
Under tiden ska vi också ta kort på oss i vårt hus. Finklätt ska det vara och skorna ska vara på minsann! Helt ska vi se ut att göra något, vi får väl se vad vi kan hitta på utan att det blir för uppstyrt.
 
Sedan ska vi skicka alla dokument till AC som kollar så att allt är som det ska och därefter ska allt till översättaren. Har haft kontakt med två översättare och det visade sig att priserna skiljde sig betydligt. Självklart valde vi den billigaste och håller tummarna för att han är duktigt trots det låga priset  :) 
Han behöver en eller två veckor på sig att översätta våra handlingar och när det är gjort ska de äntligen skickas till Madagaskar och vi är officiellt i kö! Förhoppningsvis blir detta någon gång i början av juni med lite flyt. 
 
I övrigt så börjar det bli mer påtagligt att vi faktiskt ska bli föräldrar. Vi har redan nu köpt en jättefin gammal växasäng som nu står i det blivande barnrummet. Helt plötligt känns det lite mer på riktigt och jag blir glad i hela mig när nag går förbi och ser den fina sängen. En underbar känsla som jag längtat länge efter! 
Så mycket mer är lite svårt att köpa nu eftersom vi inte vet åldern på barnet. Barn mellan 1 och 3 år har ju lite olika behov av saker om man säger så. Dock kan jag inte riktigt låta bli att spana efter barnvagn redan nu, det är ju ändå lite spännande att "få" titta och att det inte bara är drömmar som det varit tidigare. 
 
Ha det fint mina goa läsare! Och skriv gärna en liten kommentar, är ju lite nyfiken på vilka ni är! 

Ketchupeffekten

Ni vet den där känslan när man ska ha ut ketchup från en glasflaska, man skakar och slår i botten och det kommer inget alls? Man blir frustrerad och det händer inget. SEDAN!  Då kommer allt på en gång!
Ungefär så känns det för oss nu. Länge, länge har vi väntat på att komma någonstans i adoptionsprocessen och nu händer allt på en gång. Fullt ös!
 
Insamlandet av intyg och dokument är i full gång, Efter att ha betalt fakturan och skrivit under avtalet fick vi instruktionerna för vad som ska skickas till Madagskar och det är ju en hel del! Det var så många insuktioner att organisatören i mig var tvungen att göra en egen checklista. Det slutade med en lista på TVÅ SIDOR! Det är allt från utdrag ur belastningsregistret, intyg om inkomst till nytt läkarintyg. När allt är insamlat ska detta skickas till vår handläggare på AC som sedan okejar om vi kan skicka allt till en översättare. Just nu väntar vi på att en del intyg ska komma och att vi ska få svar från översättare. Det där med översättare verkar för övrigt vara ett bra yrke om man har mage att ta bra betalt. Fick en offert från en att det skulle kosta uppemot 20 000 med alla papper. Puh!
Men.. Letandet fortsätter, vi försöker att pressa priserna lite...

 
Vi har också blivit medlemmar i en hemlig facebookgrupp för blivande Madagaskarfamiljer. Där kan man med ett leende på läpparna titta på bilder av de fina barnen som redan fått svenska föräldrar men också få svar på en massa frågor man har. Det finns mängder av tips på boende och utflyktsmål, det ena finare än det andra. Vi är såååå sugna på att åka! 
 
 

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0