Njuta!

Visst är det viktigt att njuta av allt livet har att ge? Njuta av att sniffa sitt barn i nacken, att kittlas så att skrattet går rakt in i hjärtat, att se när barnet fridfullt sover eller att njuta av att vara den trygga famnen. Allt det där längtar jag en massa efter att få göra. Ni skulle bara veta...
Men fram tills dess har vi bestämt oss för att njuta av att INTE ha barn. Gör sådant som inte är lika lätt sedan som nyblivna föräldrar. Denna sommaren lovade vi oss att ha en partysommar och nu när sommaren börjar gå mot sitt slut (måste nog tyvärr erkänna att det faktiskt är så) kan jag nog säga: "mission completed". 
 
Vi har suttit ute och druckit och ätit gott i ljuset av stearinljusen. Vi har legat kvar i sängen lite för länge på morgonen. Vi har efter några drinkar kommit på att vi vill gå på krogen och lite spontant tagit första bästa buss till stan sådär härligt fnittriga. vi har kommit hem alldeles för sent från spontanmiddag hos några vänner. vi har tillbringat en heldag i Göteborg och undersökt deras uteserveringar i strålande solsken. Vi har njutit! 
 
Nu menar jag inte alls att det inte går att göra sånt här om vi hade haft barn, för det vet jag att det går. Vi har vänner som ensamma åker utomlands, går på krogen och på fester fast de har barn. Men för oss med ett adopterat barn kommer det nog den första tiden bli lite svårare med den biten. Ett barn som haft en "vanlig" uppväxt, utan att ha blivit övergivna eller råkat ut för hemskheter, är lättare att lämna bort till barnvakt några timmar eller över natten. Vårt barn kommer antagligen att behöva en massa kärlek och närhet för att vi ska bevisa att vi inte också ska överlämna det, då är det inte lika lätt att lämna till barnvakt. Och inte heller lika viktigt för vi vet att vi kommer att behöva kämpa för att vårt barn ska bli så tryggt som möjligt. 
Förhoppningsvis kommer det att gå bra med anknytningen för både mig och min man och då kan vi ju faktiskt hitta på saker med våra vänner en och en, eller tillsammans hela familjen. Som en kär gammal kollega ofta säger: "Det är inte hur man har det, det är hur man tar det". Det säger rätt mycket. Vi är rätt sociala och vill gärna i umgås och hitta på saker, det tror jag att vi kommer att fortsätta att göra men med vårt barns bästa i främsta rummet. 
 
För njuta, det SKA man göra :) 

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0