Boktips!

Nu för tiden slukar jag inte bara romaner där kärleken spirar utan det blir även en del del böcker om barnlängtan. Det har varit En bok om ofrivillig barnlöshet (har den om någon vill köpa), Längtan bor i mina steg, Mellan hopp och förtvivlan och nu senast Drömmen om ett barn av Tobias Åkerman.
Just böcker skrivna av män har jag inte sett mycket av. Tobias skriver öppet och hjärtligt om han och hans frus kamp till ett barn. Igenkänningsfaktorn, är precis som i de flesta andra sådana här böcker, stor. Hur hoppet gör upp och ner och hur de tackar nej till dop för att de vet att det kommer att göra ont.  Efter mängder av missfall (hur orkar man?) bestämde de sig till sist att adoptera. Rekommenderas verkligen! 
 
Näst på tur är Adoption. Banden som gör oss till familj av Mary Juusela. Denna boken rekommenderades på föräldrautbildningen och ligger även i MIA:s litteraturlista.
 
Funderar lite på det här med olika forum på nätet. Är ju sedan tidigare med på Familjeliv men i just adoptionstrådarna är det otroligt dålig aktivitet. Har ni tips på andra typer av forum där det är lite mer diskussioner? Är med på Adoptionscentrums sida på Facebook men tycker att mycket fokus just nu ligger på de som redan har adopterat. 
Anonym
2015-07-30 @ 07:45:07

Det forum som är störst nu för tiden är FB gruppen Adoptivmamma på Facebook. Det är en sk hemlig grupp som inte är sökbar så du behöver be någon FB vän sim redan är med att lägga till eller bjuda in dig

Anonym
2015-10-26 @ 21:21:06
URL: http://Tvablirsnartfyra.wordpress.com

Adoptivmammor på Facebook är väldigt aktivt, nästan för mycket ibland :) Sen när ni har bestämt land finns det grupper för just erat land. Jag tycker det har varit väldigt bra att få kontakt med personer som väntar på samma barnhem bl.a. Skönt att kunna ställa lite frågor och få lite kontakter.

Lycka till i valet av land!

Cornelia - Resan mot syskon
2015-10-30 @ 09:59:14
URL: http://resanmotsyskon.blogspot.se/

Jag håller med föregående! Det kan kännas lite förbjudet att gå med i Adoptivmammor-gruppen för att man tror att den bara är för dem som har fått barn men den är öppen även för dem som är tidigt i processen och man kan få många värdefulla tips och råd där, bara att ställa frågor! Jag tror att man kan bli tillagd i gruppen även om man inte är vän med någon där, så länge man ger sin mejladress till någon som är med i gruppen. Säg till om du vill ha hjälp :)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0