Det snurrar i min skalle

Nu när vi är i mitten av oktober är det ju faktiskt inte alltför långt kvar innan vårt ärende ska gå upp i nämnden och vi förhoppningsvis får ett godkännande. I början av december är det sagt...
I takt med att vi närmar oss ett godkännande  börjar det ju också att bli dags för att bestämma oss för land OCH organisation. Vi har ju sedan ett tag tillbaks funderat på att kanske gå med i andra organisationer än AC och nu behöver vi änna göra det valet rätt snart. Vi vill ju gärna skicka våra handlingar till landet så fort som möjligt och då väljer vi då ett land via AC är det ju onödigt att vara medlem i en annan organisation. Med tanke på att vi är rätt nära att göra vårt landval. Vi behöver nog verkligen kolla över de olika organisationernas utbud ordentligt innan vi bestämmer oss.
 
En annan sak vi funderat på är det här med ekonomi. Vi ska inom ett par veckor göra en stor renovering hör hemma vilket vi planerat att betala kontant. Eftersom renoveringen kommer att gå lös på ett par hundratusen kommer vårt bankkonto att sjunka betydligt. Jag funderar nu på om det istället hade varit bättre att ta ett lån till renoveringen för att kunna visa att vi har pengar på kontot när det drar ihop sig. För visst är det så att vissa länder kräver kontoutdrag? 
Jag mejlade AC om detta men fick ett luddigt svar eftersom vi inte bestämt oss för vilket land vi vill adoptera ifrån. 
 
Alla dessa val vi ställs inför. Va mycket lättare det hade varit om det inte hade funnits så mönga länder att välja emellan. Tänk att det ska vara så krångligt att skaffa barn för vissa. Inte nog med att vi kämpat med barnlösheten i flera år, den här processen är ju inte direkt enkel den här heller. Och detta är antagligen bara början känner jag på mig. 
 
När vi i december får vårt medgivande vill vi ju självklart kunna skicka vår mapp till AC så fort som möjligt så det är ju bäst att börja fundera på allt sådant här redan nu. När vi väl blir godkända kommer det ju antagligen vara en massa att göra.
 
Ni som adopterat, hur gick era tankar inför val av land och organisation? Har ni några råd på vägen?
 
 
 
 
Det verkar minsann som att söndag har blivit den stora grubblardagen för mig... Kanske för att det finns tid och möjlighet att stanna upp och tänka lite extra? :) 

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0