Godkända för adoption!

Mitt förra inlägg försvann, just i det ögonblicket jag var nästan helt klar! Så typiskt! Fick en kommentar på inlägget och såg att i alla fall rubiken kommit med, alltid något!
 
Men jo, vi är godkända! Socialnämnden i vår kommun har bedömt att vi ska få bli adoptivföräldar. Fast att vi mer eller mindre räknade med att bli godkända då det är ovanligt att nämnden går emot utredarens förslag, blev vi såklart väldigt glada. Ytterligare ett steg närmare adoption. Ett steg närmare vårt barn!
 
Utredare skickade i onsdags alla papper till oss och vi bör ha dessa i brevlådan på måndag. Planen är att göra klart allt som AC behöver innan dess så att vi kan posta att till dem samma dag. Här ska ingen tid gå till spillo vet ni!
Det som AC behöver är vår mapp innehållandes 
  • medgivandeutredningen
  • referenser om de inte är inskrivna i utredningen
  • medgivandet
  • läkarintyg och ev specialläkarintyg

Bifoga även:

  • ett par foton av er
  • ett personligt brev (I brevet har ni möjlighet att ange länder ni är intresserad av att adoptera ifrån,  om ni kan tänka er att bli föräldrar till barn med i förväg kända särskilda behov – i så fall vilka? Hur ni förbereder er inför adoptionen och övrigt som känns viktigt eller som ni funderar på.)
När det gäller det personliga brevet har vi inte påbörjat det än men jag tänker att det inte behöver vara så långt och det innehållsliga vet vi ju i stort sett. 
Jag tänker att vi får stor hjälp av AC att välja länder som vi passa i men vi har ju ett gäng länder som känns mer aktuella än andra. Ni har ju säkert följt min frustration om länderna? Just nu är Sydafrika, Lesotho, Filipinerna och ev Sydkorea våra länder.. Men som sagt, inget är hugget i sten.
Har inte skrivit så mycket om vår syn på att adoptera barn med särskilda behov och en av anledningarna är väl för att vi själva tycker att det är så svårt. Vi har i alla fall bestänt oss för att inte helt tacka nej till Sn-barn (fler och fler adioterade barn är ju faktiskt sn-barn) men att vi ska försöka att begränsa oss någorlunda. Hur man nu gör det... Det känns galet att välja bort barn men vårt största argument är att barnet, som antagligen kommer att vara rätt olik oss, förmodligen kommer att fundera en hel del kring detta, att hon/han är annorlunda, och med ett stort synligt handikapp kommer detta bli ännu jobbigare och vi är osäkra på om vi verkligen är rätt personer att tackla dessa eventuella problem. Vi behöver ta oss en ordentlig tankeställare kring vilka SN vi kan tänka oss. 

Ni, som har adopterat sedan tidigare, hur gick era tankebanor kring detta?
 
 
Lina
2016-01-02 @ 17:51:14
URL: http://vartfanarstorken.blogspot.com

Så härligt att läsa! Även om man, som du skriver, mer eller mindre räknat med det så är det ju så befriande och glädjefyllt att nå den där milstolpen. Det innebär ju också att man ÄNTLIGEN, kan gå vidare i adoptionsprocessen. Spännande att se var det bär av för er!

Vi är ju fortfarande i "väntans tider" på barnbesked från Taiwan. Det kändes konstigt att fylla i en "SN"-lista och först kryssade vi inte i särskilt mycket. Den lista vi fick kryssa i handlade om att man fyller i vilka eventuella särskilda behov man är öppen för att diskutera. Vi fick rådet att ta ett varv till och märkte att vi nog egentligen var ganska öppna, så det blev långt fler kryss.

Vi landade i att det största särskilda behovet nog ändå är att vara adopterad vare sig man har nedsatt hörsel på ett öra eller behöver opereras för att man har gomspalt, till exempel.

Men det är förstås olika hur man resonerar och viktigast är förstås att de beslut ni fattar känns rätt för er.

Varmt lycka till i fortsatta adoptionsprocessen!

Svar: Tack för att du delar med dig av dina tankar och erfarenheter! Allt sådant tas tacksamt emot! Kan tänka mig att vi också kommer att ta några vändor till i tankarna kring Sn-barn, det blir nig så!

Önskar er också ett varmt lycka till! Håller tummarna att det ska gå snabbt för er!
None None
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0