Nytt medgivande

Två år har snart gått sedan vi fick vårt medgivande för adoptionen. Nu är det dags att förnya det. 

Det som behövs är nya läkarintyg, nya referensbrev och sedan ett möte med familjerätten. 
Vi blev lite förvånade att det redan var dags, det var ju inte länge sedan vi fixade med allt sånt här ju! Dessutom verkar det bli lite ont om tid då vårt medgivande går ut i mitten av december. I väntan på besked om när vi kan komma till familjerätten tänkte jag boka in tid för läkarintyg, men MINST en månad i kö så de på vårdcentralen. PANIK!! Men vi hittade en privatläkare som hade tid redan idag så det var skönt! Sist gång kom jag till en väldigt ointresserad läkare som knappt kollade något men nu kom vi till en snäppet mer engagerad läkare. Det gick snabbt ändå men nu fick jag iaf väga mig och lämna urinprov..sist gång lyfte läkaren knappt blicken från blanketten utan kryssade väldigt lätt i att allt såg bra ut. Vi väntar nu på att få lämna blodprov (hiv) och det har vi fått tid på tills tisdag. 

Tyvärr hade familjerätten väldigt fullt upp och inte en tid till oss förrän om en månad. Det kändes ju sådär... men tills dess har vi nya läkarintyg och nya referensbrev och så ska hon kolla så att det inte dykt upp något nytt (vilket det inte gjort) och sedan kommer hon att ge ett förslag till medgivande som sedan socialnämndens utskott förhoppningsvis godkänner. 
När vi sedan fått värt medgivande ska detta översättas och sedan skicka det till AC som i sin tur skickar vidare det till Madagaskar.
Såklart att vi blev lite stressade över detta, tänk om vårt nuvarande medgivande hinner gå ut, behöver vi då ställa oss sist i kön igen? Men nej då, Hector på AC lugnade oss och berättade att det löser sig och att det "värsta" som kan hända är att vi får ett barnbesked precis i skarven och då kan socialnämnden vara lite kinkiga och kräva ett speciellt samtyckesintyg för just det barnet. Det verkade inte vara någon större fara på taket ändå. Puh! 

I övrigt känner vi ju båda att det närmar sig ett barnbesked och det pirrar ordentligt i våra magar. Vi ligger ju typ delad förstaplats skulle man kunna säga. Förhoppningsvis kommer ytterligare ett barnbesked innan året är slut och kommer det då inte ett barn från just det barnhemmet de andra sökande tidigare adopterat från, så borde det vara vår tur. Vi har stora förhoppningar att vi kommer att få vårt barn i vinter. Så... Håll nu tummarna för oss, det är kittlande nära nu ju :) 

Anonym
2017-10-06 @ 19:26:09

Åhh håller alla tummar och tår för att det blir er tur till vintern! 💛 Så fantastiskt när det väl är dags att få åka iväg och möta er nya familjemedlem 😍 Vilken tur det inte blev mer problem med det byråkratiska, så stressande såna saker. Ha en trevlig helg! Kram

Svar: Tack för det!
Det hade ju varit typiskt om det krånglat, känns som vår vanliga otur.. men än så länge fötter det ju på i alla fall.
Trevlig helg till dig med!
Kram
None None

Sandra
2017-10-06 @ 20:22:39

Hoppas att ni får det magiska samtalet snart💜

Svar: Tack så mycket ❤
None None

Anonym
2017-10-07 @ 19:36:12

Håller tummarna för er. Hittade er blogg när jag sökte på bloggar om adoption. Jag och min man håller på att skicka in papper för att få adoptera ett syskon till vår son som också är adopterad fast inom Sverige. Den dagen man får samtalet kommer man aldrig att glömma. Hoppas och tror att det kommer hända för er snart 😀
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0