Det går ju åt fel håll...

Fick ett mejl från Adoptionscentrum som vi blev rejält ledsna över i eftermiddags. Och snurriga, för det är så luddigt skriver. Så här stod det: 
"Här kommer lite information om adoptionsläget på Madagaskar.

 Det var lång tid sedan det kom ett barnbesked från Madagaskar till en svensk familj. Läget är detsamma i Norge och Danmark, det var länge sedan ett barn matchades med sökande från de två länderna.

Den nya lagen som godkändes i juni 2017 är ännu inte implementerad, den beräknas träda i kraft innan sommaren. Den gamla lagen gäller och det går fortfarande att genomföra adoptioner. Lagen har därför inte haft en direkt inverkan på att barnbeskeden dröjer, däremot har den haft en indirekt påverkan. Flera barnhem dröjer med att lämna in akter i avvaktan på att den nya lagen ska träda i kraft. Centralmyndigheten för en diskussion med barnhemmen om situationen. Det är dock svårt att förutse när nästa barnbesked kommer att komma."
Fattade inte ett skit utan fick fråga vad för lag det gäller och jag frågade även om hur säkert man vet att det är just till sommaren denna lagen träder i kraft. Fick ytterligare ett luddigt svar: 
"Lagändringen ska vad jag förstår inte innebära några märkbara skillnader i adoptionsproceduren mot idag. Men just nu verkar det ha effekten att barnhemmen dröjer med att lämna in akter i avvaktan på att den nya lagen ska träda i kraft. Lagen beräknas träda i kraft innan sommaren men det är klart att det kan bli efter. Charlotta Cop som är landansvarig är den som sköter kontakten med Madagaskar och hon är den som är bäst insatt i lagarna"

Så här står vi på alla hjärtans dag och fattar ingenting...  inget mer än att vi antagligen kan räkna med att det dröjer med barnbesked. Öppnar de och börjar lämna in akter till sommaren tar det ju antagligen ett tag innan vi får barnbesked. Om de nu ens börjar med det till sommaren. "Den beräknas träda i kraft till sommaren"...Jovisst....
Blev så himla ledsen när jag fick mejlet. På jobbet dessutom. Ringde gråtandes till min man som för en gång skull var lite mer positiv än mig... men det hjälpte knappast.. 

VARENDA dag denna och förra veckan har jag tänkt: "Idag kanske de ringer".. Och sommaren vi så länge sett fram emot känns ju just nu som att det kommer att bli världens sämsta...

Evelina
2018-02-15 @ 08:07:34

Nej nej nej! Sånt här får inte hända.... lider med er och sänder extra många Styrkekramar

Anonym
2018-02-15 @ 17:53:06

Usch vad jobbigt 💔 Det är ju något av det värsta som finns i livet med sådär oklara besked och känslan av total maktlöshet. Jag har tidigare tänkt på adoption som en väg istället för långdragna fertilitetsbehandlingar med osäkra resultat, men när jag läser om processen ni går igenom för att få ert älskade barn tänker jag att den verkar minst lika lång och jobbig 😔 Så jobbigt i livet att det ska vara så svårt att bara få ett barn att älska och ta hand om. Styrkekramar till er! 💛

Sofia Tingsell
2018-02-17 @ 17:10:06
URL: http://elsaiasien.blogspot.se

Vad jobbigt för er! Den där osäkra väntan, när man känner att det kan komma ett bakslag när som helst. Men det kommer att gå, på något sätt, det gör det! Kram från mamman i Elsas gäng.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0