Antananarivo

Nu har vi varit här i huvudstaden i en vecka. Antananarivo är verkligen inte en av mina favoritstäder men visst har den sin charm på något sätt. 
till skillnad från Toamasina, där E är ifrån och där vi bodde i två månader, så ligger Tana mitt på ön, dessutom på en hög platå vilket gör det lite svalare här. Det är en stor och bullriga stad med runt 1,5 miljoner invånare. 
Här finns gott om backar, då staden är byggd på kullar. Det innebär också att det är lätt att hitta fina platser med utsikt. Tyvärr präglas staden av avgaser och väldigt stor fattigdom. I varje gathörn finns små stånd som säljer allt från grönsaker, levande kycklingar til däck eller gamla telefoner. det är väldigt uppenbart att det är en fattig stad och det syns inte minst på alla sopberg där det allt som oftast står någon stackars människa och rotar. 
Det finns få stora vida gator, de flesta är små, branta och belagda med ojämn gatsten. Det brukar vara trångt om utrymmet på gatorna, parkerade bilar trängs med människor eller taxibilar. Taxibilarna i sig är ju en upplevelse, de gräddvita bilarna brukar vara bra till åren och än har vi inte åkt en enda som hade klarat en besiktning i Sverige. Jag tycker att det är svårt att hitta något att göra, speciellt med barn. Det finns få parker med lekplatser, och inte så mycket att gå runt och se direkt. Vi har hittat några mindre shoppingcenter i utkanten av stan, där vi mest uppskattat att de har foodcorts, så att vi får i oss lite lunch. Man åker inte direkt till Madagaskar för att shoppa, här finns inga direkta internationella butiker utan de flesta är inhemska. Idag har vi dock shoppat, fast då souvenirer 😃
Men staden har väldigt många vänliga människor, man får oftast ett leende på gatorna eller i affärerna. Maten är fantastisk och det finns gott om riktigt mysiga restauranger. Alla kullar med de färgglada husen är väldigt vackra på håll. Men nja, det är faktiskt inte särskilt mycket jag kommer att sakna av denna staden tyvärr.
Men... Fyra heldagar kvar här, på torsdag far vi hemåt! Åh va vi längtar! 
 
Bild lånad från Lonely Planet. 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

narlangtanblirforstor.blogg.se

En blogg om IVF-försök, adoptionsköer och om ofrivillig barnlöshet.

RSS 2.0